Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

ΓΙΑ ΜΙΑ ΗΘΙΚΗ ΕΠΑΝΑΘΕΜΕΛΙΩΣΗ ΤΗΣ Τ.Α.

ΓΙΑ ΜΙΑ ΗΘΙΚΗ ΕΠΑΝΑΘΕΜΕΛΙΩΣΗ


ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ



Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, μπαίνουμε σε μια νέα εποχή στο χώρο της Αυτοδιοίκησης. Με μια νέα Αρχιτεκτονική που θα κατοχυρώνει θεσμούς διαφάνειας, σωστής διαχείρισης, άριστης οργάνωσης και συμμετοχής όλων των κοινωανικών δυνάμεων μέσα στις αποφάσεις του Δήμου.

ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΗΘΙΚΗ ΕΠΑΝΑΘΕΜΕΛΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ.

Βάζοντας όλες εκείνες τις δικλείδες ασφαλείας που χρειάζονται, ώστε να πρυτανεύει το συμφέρον των Δημοτών και για να μην μπορούν να γίνονται παρεκτροπές, ηθικού, οργανωτικού και διαχειριστικού χαρακτήρα.

Το πρώτο, μεγάλο κέρδος για την Αυτοδιοίκηση θα είναι η δυνατότητα που δύνεται, από τον Καλλικράτη, στο να κτυπηθεί το πελατειακό Κράτος και γενικότερα το πελατειακό σύστημα.

Η κοινωνία και οι πολίτες

θέλουν να κτυπηθεί ο Κρατισμός της Δημόσιας Διοίκησης,

θέλουν ανοικτά και ελεύθερα σχήματα, προσιτά στον πολίτη, με διαφάνεια και καθαρότητα,

θέλουν την βεβαιότητα, ότι αυτοί που διαχειρίζονται χρήματα, δεν θα έχουν την δυνατότητα να απλώνουν το χέρι τους και ότι όλα θα είναι προς όφελος της πολιτικής και των δημοτών.

Το δεύτερο, μεγάλο κέρδος είναι αυτό του ανασχηματισμού του Κράτους, προς όφελος της Αυτοδιοίκησης, με τις νέες πρωτοβουλίες που θα μπορεί να αναπτύξει.

Όπως στους τομείς που σχετίζονται με την υγεία , την παιδεία και την πρόνοια, όπου το κοινωνικό κράτος θα επανασχεδιαστεί και θα επαναθεμελιωθεί.

Το τρίτο, είναι ότι οδηγούμαστε σε μια νέα κουλτούρα για την πολιτική, που σημαίνει ότι νέα πρόσωπα, ενός άλλου ήθους και ύφους, πρέπει να μπούνε μπροστά.

Ο Καλλικράτης δεν ταιριάζει με παλιά υλικά, με παρωχημένες αντιλήψεις. Πρέπει να πάμε σε επιλογές νέων προσώπων.

Ο Τεχνοκράτης Δήμαρχος ή ο Κομματικός Δήμαρχος, έχει απορριφθεί.

Σήμερα πρέπει να πρυτανεύσει μια νέα σύνθεση προσώπου Δημάρχου και Δημοτικών Συμβούλων, στο οποίο δύο στοιχεία πρέπει να ξεχωρίζουν:

Η ΗΘΙΚΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ.

Θα πρέπει να επιλεγούν πρόσωπα που θα συγκεντρώνουν αυτά τα δύο στοιχεία.

Πρέπει να ξεπεραστούν οι άγονοι και μικρόψυχοι τοπικισμοί.

Τον κόσμο, τους πολίτες τους απασχολούν πολύ ποιο σημαντικά προβλήματα.

Επιτέλους χρειάζεται μια σοβαρή πολιτική στην οποία θα πρυτανεύσει τόσο η ηθική της εργασίας όσο και το δημόσιον συμφέρον και θα σταματήσουν τα ιδιοτελή συμφέροντα των ανθρώπων να διενεργούν εξ΄ ονόματος των πολιτών.

Η ποιο σοβαρή και συνεπής στάση όλων αυτή την περίοδο, θα είναι στο να βρεθούν οι άνθρωποι που θα αποφασίσουν να διαθέσουν τον εαυτό τους, στην εφαρμογή του Καλλικράτη, προς όφελος της περιοχής και των δημοτών.

Οποιαδήποτε άλλη στάση θα αποτελεί προφάσεις εν αμαρτίαις και μάχες οπισθοφυλακών.

Ο νέος Καλλικράτιος Δήμαρχος και Δημοτικοί Σύμβουλοι, πρέπει να έχουν το ήθος το ύφος και την ταπεινοφροσύνη να αντιληφθούν ότι εξελέγησαν από τους πολίτες και οφείλουν να τους υπηρετού και όχι να ικανοποιούν τις προσωπικές τους κοινωνικές ανασφάλειες, συμπεριφερόμενοι με φαραωνική αλαζονεία.

Και αυτό δεν αποτελεί μόνο θέμα επιστημονικής μόρφωσης, αλλά και θέμα κοινωνικής αγωγής.

Δεν είναι δυνατόν ο Δικηγόρος που σε ΄΄πουλάει΄΄ στο δικαστήριο, ο γιατρός που δέχεται ΄΄φακελάκι΄΄, ο καθηγητής που ΄΄εξαργυρώνει΄΄ ψήφους με βαθμούς, η ο μηχανικός που σου ΄΄τρώει΄΄ το οικόπεδο με μεθοδεύσεις, να είναι ο Δήμαρχος, ο Αντιδήμαρχος, η ο Δημοτικός Σύμβουλος.

Πρέπει να υπάρξουν σοβαρές πολιτικές αξιολογήσεις, που θα συμπεριλαμβάνουν το ήθος, το ύφος, την γνώση, την εμπειρία, την διάθεση για προσφορά και δεν θα στέκονται στη ρουσφετολογική δυνατότητα άντλησης ψήφων.

Η Α υτοδιοίκηση σήμερα συγκεντρώνει στις τάξεις της μεγάλο αριθμό ανθρώπων που όχι μόνο δεν έχουν την δυνατότητα να διοικήσουν, αλλά δεν έχουν ούτε το ηθικό υπόβαθρο να υπηρετήσουν σωστά τους Δημότες.

Η πολιτική βούληση του Καλλικράτη, για το πέρασμα σε μια ΗΘΙΚΗ ΕΠΑΝΑΘΕΜΕΛΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς στο αμέσως επόμενο διάστημα, θα δούμε στην πράξη εάν αυτή η Μεταρρύθμιση θα καταφέρει να νικήσει το σημερινό άρρωστο κατεστημένο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου